Diatermi / CryoAlfa

Diatermi / CryoAlfa

KBORTTAGNING AV GODARTADE HUDFÖRÄNDRINGAR

Pris varierar beroende på hur många sekunder man fryser. 400kr-1200kr.
Kylan har en smärtlindrande och antiinflamatorisk egenskap. CryoAlfa erbjuder fördelar med hög kyleffekt genom användning av miljövänlig N2O (lustgas) med optimal temperatur -89 grader. Oftast räcker det med en till tre behandlingar beroende på vad som ska behandlas. Det behövs ingen bedövning/ ingen blödning/ ingen ärrbildning.

En skorpa kommer att bildas 2-3 dagar efter behandling. 10-14 dgr senare faller den av. Huden blir normal inom 3-4 veckor.

Cryo Alfa används för att behandla speciella hudförhållanden som akne ärr, solkeratos, cherry spots, fibrom, lentigo, seborroisk keratos, skin tags och milier.

Det kan krävas flera behandlingar för att uppnå maximalt resultat.

Leverfläckar och färgade fibrom ska alltid kollas upp av hudläkare innan vi kan ta bort dom.

Diatermi / CryoAlfa

BORTTAGNING AV KÄRL

Diatermi 20 min – 545kr
Du kan också ta bort milier, fibrom och mindre födelsemärken.

Hur går behandlingen till?
En steril engångsnål leder värme ner till sin spets och koagulerar kärlet. Det händer att kärlet försvinner direkt vid behandlingen, men lika ofta kommer det försvinna succesivt under de kommande dagarna. Det är kroppen som rensar bort det koagulerade kärlet.

Gör det ont?
Det känns ungefär som ett nålstick. Hur man uppfattar smärtan beror till stor del på hur smärttålig man är samt var kärlet sitter.

Hur många behandlingar behövs?
I vissa fall räcker det med en behandling. Ibland kan man behöva göra en uppföljningsbehandling. En del kärl är kraftigare än andra och då kan det behövas fler behandlingar på dem. 3-4 veckor efter den första behandlingen kan man gå på kärlen igen.

Vad ska man tänka på före och efter en behandling?
Det krävs inga direkta förberedelser innan diatermi. Efter kan huden bli aningen röd och irriterad. Det kan uppstå små skorpor på området man behandlat. Låt dem läka ut som vanligt, ren Aloe Vera gel kan användas för att lugna området.

Man bör undvika solljus till huden är helt återställd, annars kan det uppstå pigmentförändringar. Vi rekommenderar att man använder solskyddsfaktor med hög SPF i två veckor upp till en månad efter behandlingen. Bra att tänka på under de första dygnen är att undvika aktiviteter som får kärlen att vidga sig, till exempel träning, dusch och tvätt i hett vatten, bada bastu, alkohol mm.